FOLLOW DASHBOARD

 W.A.R
Zbttq0q_large

annyoung

^^, dear reader: long time not blogging.. hehe,, tgk lah blogku ni! berhabuk udah.. act ak x tau mau post apa kat bloggerku :| sekarang pun dah masuk bulan march, result SPM pun nak dekat dah, apa perasaanku sekarang? takut dan gementar. eee, korang tau ak karang pun dah mula hilang mood mau tdo sbb asyik fkir psl result SPM jak. then, aku terfkir jua after taking SPM result where should i go? continued wif my work? STPM? university? or do nothing at all? i really don't know for now.!! sometime it make me feel sick to think about it. i don't have the dare to dream big and high cos i afraid that i will fall deeper and be disappointed. 

btw, sementara menunggu result. kehidupanku sekarang hnya kerja parttime, blk uma, online, tgk tv and that all! i miss my school life, i think that i've miss so much in my school life! i'm start to regret it. :( still have STPM but i hear it is so danm hard and so much burden to carry. the ppr MUET, ohhh especially ppr muet. sudah lah englishku mering2 wajib ambil lgi tuu.. OMG , what can i say is perjalanan STPM sangat mencabar dan ak x rasa ak ada kemampuan yang memuaskan. dan adakah STPM jalan terakhir bgiku? Dan yang paling penting ialah ak x tahu apa sebenarnya ak mahu jdi? emmmmm... ak pasra!

fyi: let's pray for lahad datu(my living place),, ak xdpt menjalankan aktiviti seharian disebabkan serangan yang sedang berlaku. beberapa ini pun lahad datu sangat lah sunyi.. pada 1 march 2013,,, masa itu aku masih lagi best2 mengajar bdk2ku dan tiba2 kakak penjaga dan ibu bapa buru2 membawa anak mereka pergi, dlm msa itu aku sgt lah keliru dan ckgu sebelah memberitahu ak hal sedang berlaku(woww, rupa2nya di felda ada orang yang terkorban) keadaan itu sememangnya huru hara. dan sampai lah sekarang ak mc lagi berada di dlm rmah, semua sekolah pun telah ditutup. emmm, hrp2 peperangan ini akan berakhir x lama lgi! Ya Tuhan, jauhkan lah kami dari percobaan seperti itu dan lindungi lah kami penduduk lahad datu agar tak ada yang terkorban lagi,, AMEN dan ini adalah pengalaman pertamaku dalam keadaan seperti ini, ak bayangkan jika pda saat sekarang tpt ini mc lagi dijajah dan keadaan semasa dijajah. huhu, jauh2 lah dari itu! dan jgn la mc lgi bermain politik pda masa ini. that is SUCK n DUMB.
oky lah, it late n mataku dah mula sakit sbb dah lama kot ak berhadap dpn lappy ni.. hihihi. till next time then i'll post my next story. bye n pls be safe and sound. :) byeeeeee

"W.A.R" was Posted On: Tuesday, March 5, 2013 @10:19 PM | 0 lovely comments
 lagu baru
hello dear reader. sorry sebab sekarang baru muncul,, hehehehe 6th Dec last paper,, akhirnya exam dah habis begitu juga kehdupan persekolahan menegahku. :( harap sgt wktu itu berada pada zaman persekolahan saja. baru 2 minggu tetapi dah mula rasa rindu, meja, wajah2 sekolah, kwn, cikgu, kelas, papan putih yang penuh dengan nota dgn latihan. suara kawn bercerita, suara cikgu yg serius mengajar, makanan cantin (wlaupun tak seberapa sedap rasanya), serindu rindunya.... BTW , okay kah lagu ni??? baru jak ak tukar. skin pula ingin tukar tapi mcm lupa2 sudah mcm mna,, hahaha maklumlah dah sekian lama tak sentuh blogger! till the next time we meet again my dear reader... bye bye
"lagu baru" was Posted On: Tuesday, December 18, 2012 @9:47 PM | 0 lovely comments
 Saya Jiwang?

Tumblr_los80myjul1qcrsn7o1_500_large

saya jiwang ke? aku mengakui malam ni aku memang ada sikit2 sot. mungkin... emmm aku pun tak tahu apa puncanya! hehe hi, apa khbar pembacaku semua? emmm, susahkah jika kita mencintai seseorang dalam diam2 tanpa dia tahu dan walaupun dia dah berpunya? hahahaha, i guess so. pelik lah orang ni, tanya aku psl benda2 ni. mana lah saya sayang. aku ni bukannya expert pun dalam benda2 ni. XD 

so! don't ask me about that such weird thing okay. 

dah tengah malam tapi aku masih semangat nak post blog ku lagi. heee! itu kerana aku sangat lah bosan pada mlm ni dan lepas ni aku rasa aku dah tak berpeluang nak online, apatah lagi nak kemas kini blog ku! (kan dah nak dekat trial dah) ); masa dah semakin dekat dengan spm tapi aku masih tak ready. kenapa kah? aku pun tak tahu, aku masih tak yakin aku boleh skor targetku dan aku masih ragu bahawa boleh kah aku lakukannya, dapat kah aku capai target yang telah ditetapkan oleh cikgu? betul kah aku boleh lakukannya. ??????

aku perlukan motivasi, siapa yang boleh bantu saya????? dan aku rasa diriku semakin malas untuk belajar. ohhh no! please not now. aku belum mengaku kalah. sekarang apa yang aku perlukan hanya nasihat dan motivasi. aku pasti aku akan buat yang terbaik! :D 

sorry lah kalau post kali hambur. aku hanya tulis saja apa yang terlintas dalam fikiran aku. maaf banyak banyak. bye! 


"Saya Jiwang?" was Posted On: Sunday, July 8, 2012 @12:01 AM | 0 lovely comments

« Older posts